Δήλωση κτηματολογίου για τους ομογενείς

Για την εξυπηρέτηση των ομογενών μας, αποφασίσθηκε για την υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας στο κτηματολόγιο αντί πληρεξουσίου να χορηγείται από τις Πρεσβείες/Προξενεία ειδική εξουσιοδότηση με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής ατελώς.

Συγκεκριμένα, οι δυνατοί τρόποι υποβολής δήλωσης από τους ομογενείς είναι:

  1. Εφόσον η δήλωση συντάσσεται, υπογράφεται και κατατίθεται για λογαριασμό του δικαιούχου από τρίτον, απαιτείται ειδική εξουσιοδότηση με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής από τις Πρεσβείες/ Προξενεία της χώρας διαμονής τους που χορηγείται ατελώς.

    ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ

  2. Με πληρεξούσιο που έχουν ήδη ορίσει με ειδικό ή γενικό πληρεξούσιο για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας τους στην Ελλάδα.

  3. Μέσω τρίτου με μια απλή εξουσιοδότηση. Στην περίπτωση αυτή οι δικαιούχοι θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τη δήλωσή τους συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη και να επισυνάψουν τα απαραίτητα συνυποβαλλόμενα. Το πρόσωπο που εξουσιοδοτούν θα πρέπει να πληρώσει το πάγιο τέλος σε μία από τις συνεργαζόμενες τράπεζες και να καταθέσει τη δήλωση στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.

  4. Για πρώτη φορά υπάρχει η δυνατότητα  υποβολής της δήλωσης ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε. www.ktimatologio.gr. Σε αυτή την περίπτωση τα συνυποβαλλόμενα έγγραφα αποστέλλονται ταχυδρομικά στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης και η πληρωμή του πάγιου τέλους πραγματοποιείται με πιστωτική κάρτα.

  5. Oι Έλληνες ομογενείς και οι κάτοικοι εξωτερικού έχουν μία ακόμα δυνατότητα υποβολής της δήλωσης ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο, η οποία επιτρέπει την πληρωμή στον τόπο κατοικίας τους και στη συνέχεια την ταχυδρομική αποστολή της δήλωσης κατευθείαν στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.


Η συγκεκριμένη δυνατότητα  δίνεται μέσα από τη συνεργασία των Ελληνικών Ταχυδρομείων με την Western Union, τη μεγαλύτερη εταιρία μεταφοράς χρημάτων στον κόσμο και συγκεκριμένα της υπηρεσίας Western Union QuickPay. Η υπηρεσία αυτή  είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 150 χώρες και περισσότερα από 200.000 σημεία εξυπηρέτησης σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και στις ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Γερμανία και Βέλγιο κ.α.

 

πηγή www.ktimatologio.gr

 

Το Δίκτυο Συμβούλων Μηχανικών έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τον ιδιοκτήτη στον εντοπισμό του ακινήτου στους κτηματολογικούς χάρτες με τη βοήθεια gps, τον έλεγχο του τοπογραφικού ή την εκπόνηση νέου στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να υποβάλει ένσταση για διόρθωση της επιφάνειας κατά την ανάρτηση των κτηματολογικών χαρτών. Σε συνεργασία με τους δικηγόρους μας έχουμε τη δυνατότητα να αναλάβουμε πλήρως την διαδικασία δήλωσης του ακινήτου σας στο Κτηματολόγιο.

© 2020 Δίκτυο Συμβούλων Μηχανικών. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Το neteng.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Εφόσον συνεχίσετε, συμφωνείτε με την χρήση των cookies από εμάς. Περισσότερα