Υπηρεσίες προς ομογενείς

Οι ομογενείς που έχουν ακίνητη περιουσία συχνά εμπλεκονται σε μια χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία να προσπαθούν να συντονίσουν πολλούς ανθρώπους ώστε είτε να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους, είτε να το μισθώσουν, είτε ακόμα να μάθουν που βρίσκεται. Η συνεννόηση με το ελληνικό δημόσιο είναι εξαιρετικά δύσκολη από απόσταση και η γραφειοκρατία επιτείνει αυτό το πρόβλημα. Γι'αυτό πρέπει να υπάρχει κάποιος διαχειριστής στην Ελλάδα ο οποίος να μπορεί να αναλάβει όλα τα ζητήματα του ακινήτου, από την επισκευή μέχρι το έλεγχο τόσο του μισθωτή όσο και της εικόνας που έχει

Ανάλυση επικινδυνότητας

Η ανάλυση επικινδυνότητας ενός ακινήτου έγκειται στην εκτίμηση ποιοτικά αλλά και ποσοτικά κάποιες φορές όλων αυτών των παραγόντων που δημιουργούν έκθεση του ακινήτου, αλλά και των χρηστών του, σε κίνδυνο.

Οι κίνδυνοι χωρίζονται σε 4 κατηγορίες:

Δήλωση κτηματολογίου για τους ομογενείς

Για την εξυπηρέτηση των ομογενών μας, αποφασίσθηκε για την υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας στο κτηματολόγιο αντί πληρεξουσίου να χορηγείται από τις Πρεσβείες/Προξενεία ειδική εξουσιοδότηση με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής ατελώς.

Συγκεκριμένα, οι δυνατοί τρόποι υποβολής δήλωσης από τους ομογενείς είναι:

Έλεγχος στατικής επάρκειας κτιρίων

Λαμβάνοντας υπόψη πως πλέον όλο και λιγότερα νέα κτίρια ανοικοδομούνται και πως το κτιριακό απόθεμα της χώρας είναι ως επί το πλείστον μεγάλης ηλικίας , υπολογίζεται πως το μεγαλύτερο μέρος έχει ανοικοδομηθεί την περίοδο 1960 με 1990, καταδυκνύει πως αρκετά κτίρια φθάνουν στο χρονικό όριο λειτουργίας τους.

Έλεγχος πολεοδομικής νομιμότητας

Ο Έλεγχος πολεοδομικής νομιμότητας έγκειται στον καταρχήν έλεγχο του κατά πόσο το ακίνητο έχει Οικοδομική Άδεια και κατόπιν κατά πόσο έχουν τηρηθεί οι μελέτες που υποβλήθηκαν με την άδεια του ακινήτου. Ουσιαστικά, πρόκειται για τον πρώτο έλεγχο που πρέπει να γίνει στο ακίνητο, διότι η μη συμμόρφωση με την οικοδομική άδεια δημιουργεί προβλήματα τα οποία κατάρχήν αυξάνουν την έκθεση του ιδιοκτήτη σε καταγγελίες με εμπλοκή της πολεοδομίας η οποία ενδέχεται να επιβάλει και πρόστιμα. Επιπλέον εάν οι πολεοδομικές παραβάσεις είναι σημαντικές μπορεί να οδηγήσουν σε:

Υπηρεσίες

Τα έργα μας

Διαχείριση Ακινήτων

Αυθαίρετα

Το neteng.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Εφόσον συνεχίσετε, συμφωνείτε με την χρήση των cookies από εμάς. Περισσότερα