Δίκτυο Συμβούλων Μηχανικών

Στεγανοποιήσεις

Στεγανοποίηση σε δώμα

Στεγανοποίηση δώματος με ασφαλτική μεμβράνη 5kg/m2 με ψηφίδα.

Σε πολυκατοικία της δεκαετίας του 80 στην Κηφισιά εμφανίστηκαν προβλήματα υγρασίας στο διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου. Μετά από αυτοψία προέκυψε πως στο δώμα επιφάνειας 180μ2, λόγω της επίστρωσης με πλάκες Καρύστου είχε εισχωρήσει υγρασία τόσο στην ελαφρόπετρα που είχε χρησιμοποιηθεί για θερμομονωτικό όσο και στην πλάκα του σκυροδέματος. Αφού αποξηλώθηκαν οι πλάκες Καρύστου, μετά από κατάλληλη επεξεργασία της μαλτεζόπλακας η οποία αποτελούσε την επικάλυψη της ελαφρόπετρας (τρίψιμο να φύγει η λάσπη, καθαρισμό, απομάκρυνση των ρύπων, εξομάλυνση με κομπρεσσέρ και επάλειψη με γαλάκτωμα με βάση το πετρέλαιο) κολληθηκε με φλόγιστρο η ασφαλτική μεμβράνη με επικάλυψη και γύρισμα στα άκρα. Επίσης τοποθετήθηκαν εξαερισμοί ώστε να στεγνώσει η ελαφρόπετρα και να αποκτήσει ξανά τα θερμομονωτικά της χαρακτηριστικά.

 

 

Στεγανοποίηση δώματος διατηρητέου- Επισκευές στις όψεις

Σε επαγγελματικό διατηρητέο κτίριο στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε στεγάνωση στο δώμα και τις στέγες, επισκευές ελαιοχρωματισμός στις όψεις.

Οι επισκευές στις όψεις έγιναν με τη μέθοδο rope access

Στο κτίριο εμφανίστηκε υγρασία στους τοίχους και εισροή ύδατος. Μετά από αυτοψία προέκυψε πως η υγρασία προέρχονταν από την πλάκα του δώματος, από τα δύο εκατέρωθεν κανάλια που καταλήγουν τα όμβρια των στεγών, καθώς και από τον αρμό με το όμορο κτίριο.

Στο μη βατό δώμα με επικάλυψη μωσαϊκού έγιναν οι εξής εργασίες.

  1. Τρίψιμο της επιφάνειας με σβουράκι και καθαρισμός με αποκομιδή των σαθρών τμημάτων και πλύσιμο με νερό.
  2. Εφαρμογή με πολυουρεθανικά συστήματα στεγάνωσης.
  3. Αστάρωμα με υλικό δύο συστατικών.
  4. Επάλλειψη δύο στρώσεων πολυουρεθανικής βαφής μέγιστης αντοχής, χωρίς πολυμερισμό με προσδόκιμη εργοστασιακή διάρκεια 25 έτη.

 Κανάλια στέγης.

  1.  Στις ενώσεις κάθετων και οριζοντίων επιφανειών (στέγης με μεσοτοιχία) και μετά των καθαρισμό αυτών, εφαρμόζεται αστάρι  PU και τοποθετείται πολυουρεθανική μαστίχη
  2. Εφαρμογή με πολυουρεθανικά συστήματα στεγάνωσης.
  3. Αστάρωμα
  4. Επάλλειψη δύο στρώσεων πολυουρεθανική βαφή μέγιστης αντοχής, χωρίς πολυμερισμόμε προσδόκιμη εργοστασιακή διάρκεια 25 έτη.

 

Μεσοτοιχίες

  1. Αστάρωμα με ασφαλτικό γαλάκτωμα
  2. Τοποθέτηση ασφαλτικής μεμβράνης SBS -15C  ελαστομερές πάχους 4,5kg/m2, με επικάλυψη ορυκτής ψηφίδας.

 Στις όψεις έγινε συγκόλληση των διακοσμητικών (γύψινων και τσιμεντένιων τραβηχτών), κλείσιμο ρωγμών μετά από καθαρισμό και απομάκρυνση των σαθρών και ελαιοχρωματισμός.

 

 

Στεγανοποίηση πλάκας parking

Σε κτίριο γραφείων στη Ν. Ιωνία, εμφανίστηκε υγρασία σε τμήμα υπογείου. Μετά από αυτοψία προέκυψε πως η υγρασία προέρχονταν από την εκτεθημένη πλάκα η οποία χρησιμοποιούνταν για στάθμευση αυτοκινήτων επιφάνειας 80μ2. Στην πλάκα δεν υπήρχε καμία υγρομόνωση και επιπλέον λόγω κακής κατασκευής συγκεντρώνονταν νερά βροχής σε διάφορα σημεία, με αποτέλεσμα να περνάει το νερό από τις τριχοειδής ρωγμές του σκυροδέματος.

Σε πρώτη φάση έγινε προετοιμασία της επιφάνειας με καθαρισμό, απομάκρυνση των ρύπων και εξομάλυνση με κομπρεσσέρ. Κατόπιν, εφαρμόστηκε πετρελαϊκό γαλάκτωμα για την συγκόλληση και κατόπιν συγκολλήθηκε το ασφαλτόπανο με την χρήση φλογίστρου.

 

 

 

 

Αναζήτηση

Χάρτης ιστοτόπου

Τελευταία Νέα

Νέα παράταση 2 μηνών στο Ν4178/13

Παράταση προθεσμίας υπαγωγής στο ν. 4178/2013 «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 174)
για 2 μήνες δηλαδή έως τις 23/9/2017.