Έλεγχος στατικής επάρκειας κτιρίων

Λαμβάνοντας υπόψη πως πλέον όλο και λιγότερα νέα κτίρια ανοικοδομούνται και πως το κτιριακό απόθεμα της χώρας είναι ως επί το πλείστον μεγάλης ηλικίας , υπολογίζεται πως το μεγαλύτερο μέρος έχει ανοικοδομηθεί την περίοδο 1960 με 1990, καταδυκνύει πως αρκετά κτίρια φθάνουν στο χρονικό όριο λειτουργίας τους.

Για παράδειγμα σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν για την μελέτη και κατασκευή οικοδομικών έργων, οι συνήθεις οικοδομές κατασκευάζονται για χρόνο ζωής 50 ετών. Αυτό σημαίνει πως οικοδομές που έχουν κατασκευαστεί πρίν το 1963 ουσιαστικά πλέον θα πρέπει να ενισχυθούν ώστε να μπορούν με ασφάλεια να επιτελούν το σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκαν.

Αν σε αυτό υπολογιστεί και η έντονη σεισμική καταπόνηση που έχουν αυτά τα κτίρια υποστεί τα χρόνια αυτά, καθώς και το γεγονός πως οι μέθοδοι και οι κανονισμοί με τους οποίους αυτά τα κτίρια έχουν μελετηθεί θεωρούνται πλέον απαρχαιωμένοι και εξαιρετικά ευμενείς σε σχέση με τους ιδιαίτερα αυστηρούς που τηρούνται σήμερα διεθνώς, καταλήγουμε πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη ο έλεγχος κατ'αρχήν της στατικής επάρκειας όλων αυτών των κατασκευών από εξειδικευμένους δομοστατικούς μηχανικούς.

© 2018 Δίκτυο Συμβούλων Μηχανικών. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Το neteng.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Εφόσον συνεχίσετε, συμφωνείτε με την χρήση των cookies από εμάς. Περισσότερα